Search
  • Mikaela

TÖISSÄ SUOMEN MAKEIMMASSA YRITYKSESSÄ


Maria Aaltonen on ollut Fazerilla Makeisten henkilöstöjohtajana kuusi vuotta.
 Malou C:n asiakkaana hän ollut alusta alkaen. Yhteistä meille on arvostus hyvää laatua, ihmisten välistä yhteistyötä ja toimivaa työpukeutumista kohtaan. Mallin rooliin Maria heittäytyi hienosti ja pääsimme kuvaamaan upeita työ- ja juhla-asuja uuteen Fazerin Vierailukeskukseen.

Fazerilla Vantaalla on töissä 1200 henkilöä.
 Kaikkiaan Fazer konsernissa työskentelee 15 500 työntekijää kahdeksassa eri maassa. Fazerin Vierailukeskuksessa oli kävijöitä ensimmäisen vuoden aikana noin

150 000.

PBO:n vuoreton Oakham-kääntövillakangastakki (479 €) on täydellinen työtakki. Siitä tulikin yksi Marian suosikeista.

MILTÄ TUNTUU OLLA TÖISSÄ SUOMEN MAKEIMMASSA TYÖPAIKASSA?Kun lapseni kuulivat, että olemme menossa Fazerille kuvaamaan tätä seuraavaa blogi-juttua, kuului vain huokauksia ”epäreilua, miten hienoa, tuo tuliaisia”. Saavuimme kuvaajan, meikkaajan, kapsäkkien ja kuvausvaatteiden kanssa Fazerin Vierailukeskukseen, jossa parveili koululaisia ja turisteja – tunsimme, että olimme tulleet suosittuun kohteeseen. Vieraille tarkoitettu Fazerin myymälä notkui tuttuja brändejä: Fazerin Sinistä, Geishaa, Mariannea, Kismetiä, keksejä, Puikuloita. Siis todellinen aarreaitta ja työpaikkana monen aikuisenkin unelma.

Fazerin vahvat brändit ja arvostus niitä kohtaan näkyvät kaikkialla. Neuvotteluhuoneet on nimetty eri brändien mukaan. Tarjolla on aina kahvia, virvokkeita ja tietenkin suklaata. Ihmisten arvostus ja välittäminen välittyy käytävillä – täällä tulee tunne, että Fazerila on todella kiva olla töissä. No miltä sitten tuntuu olla töissä näin makeassa työpaikassa? ”Viihdyn todella hyvin”, Maria vastaa rehellisesti. ”Vastuullisuus ja ihmisistä välittäminen ovat meille isoja arvoja.” 
PÄIVÄT PITKÄT KOKOUKSISSA

Marian päivät täyttyvät pitkälti kokouksista ja erilaisista tapaamisista. Välillä hän matkustaa Lappeenrannan makeistehtaalle tai Suomen ulkopuolelle työmatkalle. Fazer makeiset työllistää 1200 henkeä.
 Hänen tehtäviinsä kuuluu vastuu henkilöstöasioista kokonaisuudessaan, työsuhdeasiat, henkilöstön kehittäminen ja työhyvinvointi. Fazerilla on mm. mahdollisuus käyttää personal trainerin palveluita tai tuoda lapsi Fazer-päiväkotiin – ihmisten hyvinvointi on yritykselle erittäin tärkeää.
 Hektisen arjen keskellä Marialle onkin tärkeää työpukeutumisen helppous, laadukkuus ja sopivat asukokonaisuudet. Yksi hänen luottopuvuistaan onkin ollut Mos Moshin Blake-puku mustana ja myös tummansinisenä. 
Nyt kuvasimme sen harmaana, joka sopi erittäin hyvin yrityksen tyyliin ja tunnelmaan.Mos Moshin Blake-puku on upea harmaana! Blake blazer (175 €), housut (139 €).


Alla PBO:n Megham shirt (89 €)

.

Marian kaverina kuvauksissa oli Makeisten työsuhdejuristi Minna Salli, joka ihastui jokaiseen kuvausasuunsa.
 Second Female:n laadukas Brook-neuletakki (195 €) on kestosuosikki ja sopiva valinta silloin kun ei huvita laittaa jakkua. Alla PBO:n silkkipaita (139 €) ja kapeat Patti-housut (139 €). Markbergin Ash laptop bag (269 €) viimeistelee lookin.

Puku toimii kaapin kulmakivenä ja menee joko koko settinä – tai housut ja jakku erikseen monena eri päivänä. Alle vain uusi paita, tässä PBO:n Tigi-silkkipaita (119 €).
 Markbergin Ash laptop bag on tyylikäs laukku kannettavalle ja sinne mahtuu papereita ja muita tavaroita. Selected Femmen Myra-korkkarit ovat työkengiksi juuri sopivan korkuiset (99,99 €).FAZER ON KIISTATTA YKSI SUOMEN ARVOSTETUIMPIA YRITYKSIÄ JA BRANDEJA

Arvokas, laadukas, isänmaallinen – näillä sanoilla aika moni meistä kuvaisi Fazeria yrityksenä. 
Erityisen hienoa on se, että meillä on satavuotiaassa Suomessa 126 vuotta vanha kotimainen yritys. Sitoutuneisuus, aito arvostus ja ihmisistä välittäminen välittyvät kuvausten aikana kaikesta tekemisestä. Ihmiset tervehtivät toisiaan, tulevat kysymään, mitä Marialla ja Minnalla on meneillään, kun he näyttävät niin upeilta. Fazer Makeisten toimitusjohtaja, Rolf Ladau tulee esittäytymään ja kehuu Marian lookkia, vaihtaa ohimennen pari työasiaa. 


Aivan täydellinen Fazer-tyttö!
 Päällä Mos Moshin Blake-blazer sinisenä (175 €), PBO:n paitis (139 €) ja Rue de Femmen hame (79 €)
. Jalassa Swedish Stockings, jotka valmistavat sukkahousunsa (60 den) kierrätysmateriaaleista ja eivätkä hukkaa valmistusprosessissa yhtään energiaa. Värit: sininen, musta ja viininpunainen (21 €).

Suomen suosituin suklaa ja Fazerin sininen brändi on tilastojen kärjessä, eikä suotta.
 Juttua kirjoittaessa oli ihan pakko syödä samalla suklaata.ARVOT KOHDILLAAN
Fazerilla on todella hyvät arvot, jossa ihmisistä pidetään huolta. Omasta yrityksestään Minna Salli ei olisi viime keväänä siirtynyt muuhun kuin vain maineeltaan hyvään yritykseen. Nyt Minnasta on hienoa olla osa työyhteisöä ja näin upeaa tiimiä, toteaa Minna, tuore työsuhdepäällikkö Marian tiimistä.Maria ja Minna vaikuttavat kaikin puolin hyvän työelämän puolestapuhujilta: He ovat työssään taatusti kunnianhimoisia ja kiireisiä, mutta kuvausten aikana kummallakaan ei tunnu olevan kamala kiire. He eivät vilkuile puhelimiaan, vaan ovat kuvauksissa todella läsnä, juttelevat rennosti, ovat avuliaita, antavat meidän hoitaa pukemisen, meikkaamisen ja kuvaamisen ja heittäytyvät hienosti mukaan.Lisäksi Maria ja Minna ovat superhyvässä kunnossa ja kauniita yli nelikymppisiä naisia, joiden elämä tuntuu oikeasti olevan tasapainossa – ja niin se kuulemma onkin. Balanssi työn ja perheen, urheilun, unen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin suhteen on arvoista tärkeimpiä. Ihan niin kuin Fazerillekin, jossa pidetään ihmisisistä huoli monin tavoin; työn sisällöstä ja kehittymismahdollisuuksista, kuntoilumahdollisuuksiin ja aina ”karkkietuun” saakka. ”Syön joka päivä pienen makean” Maria nauraa kysymykselle ”miten tällaisessa paikassa voi olla syömättä suklaata?” Kysymys on balanssista: pieni, laadukas suklaa piristää ja vastapainoksi arkeen kuuluu monipuolinen liikunta.

Sporttista Minnaa ei ole totuttu näkemään meikissä tai mekossa. Mos Moshin Sporty dress (119 €) oli kuitenkin hänen suosikkinsa. Upeasta meikistä vastasi Meikkipään Laura Andersson.
Sukkahousut (Swedish Stockings, 21 €) ja kengät (Style Snob Copenhagen 179 €). 
Kun päivät pitkät tekee töitä työsuhdeasioiden ja sopimusasioiden kanssa, vastapainoksi Minna urheilee, niin nytkin heti kuvausten jälkeen. Mutta meidän mielestämme Minnan pitäisi ehdottomasti lähteä ulos juhlimaan tässä Mos Moshin Sporty-mekossa!

Ihanat mallimme: ”Fazerin sininen ja Laku”.

Minna näytti upealta Fazerin troopisessa puutarhassa PBO:n juhlavassa housupuvussa: Jakku Saint Gold (179 €), jakun alla pitsinen Glendale-toppi (109 €) ja Beck long Gold pant (139 €).

LOPPUVUOSI ON YHTÄ JUHLAA

Minna ei ole mekkoihminen, hän viihtyy paremmin housuissa. Poikamainen, sporttinen ja rento kuvaavatkin hyvin Minnan tyyliä. Mos Moshin Blake Sporty dress valikoitui Minnan lempiasuksi – Minna piti myös kaikista kuvausasuistaan ja olisi voinut ottaa ne kaikki omaan kaappiinsa. Kysymys on pukeutumisessakin balanssista: vaatekaapista olisi hyvä löytyä niin arjen luottohousut ja paidat kuin se mekkokin. Minnalle käy juhlavampi housuasu kuin klassinen pikkumustakin. Hiuksiin ja meikkiin panostaminen on ihan yhtä tärkeää.Kummankin elämään kuuluu myös juhla! Marialla on erilaisia iltamenoja, jolloin laadukkaita pikkumustia mekkoja on oltava kaapissa useampia. PBO:n upea Lavezzi-silkkimekko stailattiin arvokkaaseen, klassiseen tyyliin ja se valikoituikin Marian lempimekoksi.


Maria näyttää tässä mekossa ja tyylissä yksinkertaisesti upealta. Klassinen kaunotar, jonka tyylissä on kaikki kohdillaan. PBO:n Lavezzi silkkimekko (199 €).

Jalassa uudet Swedish stockings-sukkahousut, Filippa Dots ( 24 €), jossa juuri juhlakauteen sopivat helmet koristeina.

SUOMI 100 VUOTTA!

Fazer on Suomen juhlavuoden virallinen yhteistyökumppani ja on mukana monissa eri yhteiskuntavastuullisissa hankkeissa tänäkin vuonna. Mainiona esimerkkinä toimii ”125 mahdollisuutta työelämään” rekrytointikoulutushanke, jonka kautta tarjotaan 125 työllistymisessään haasteita kohdanneelle henkilölle mahdollisuus koulutukseen ja työharjoitteluun. Ylpeys tästä hankkeesta kuuluu Marian puheessa. Itsenäisyyspäivä ja loppuvuoden monet sen mukanaan tuomat juhlatilaisuudet täyttävät Marian kalenteria loppuvuodesta, siksi pikkumustia on kaapissa oltava useampi. Mutta puheesta kuuluu myös se, että eniten Maria arvostaa hyvää arkea, joka täyttyy perheen, työn ja hyvinvoinnin tasapainolla.

Meillä kaikilla suomalaisilla on erityisesti tänä vuonna syytä juhlaan. Meillä kaikilla on arjessa varmasti monta syytä olla kiitollinen, siitä mitä meillä jo on.Kiitos Maria ja Minna sekä Fazer ainutlaatuisesta mahdollisuudesta ja yhteistyöstä! Kaikille hyvää Itsenäisyyspäivää ja loppuvuoden juhlia! Me autamme asujen valinnassa mielellämme.Mikaela


Tyyli ja vaatteet: Mikaela / Malou C.

Kuvat: Ira Launiala.

Meikki ja hiukset: Laura Andersson


#party #Fazer #PBO #MosMosh #SecondFemale #Swedishstockings

463 views