Search
  • Mikaela

HUIPULLA; HUIPPUTYÖSSÄ


Miltä tuntuu olla Nordic Choice Hotelsin Suomen myyntijohtaja, siitä meille kertoo tässä jutussa Miia Antila.

Nordic Choice Hotelsin Clarion-brändi rantautui Suomeen lokakuussa 2016, kun kaksi uutta hotellia avasi ovensa pääkaupunkiseudulla: Clarion Hotel Helsinki Jätkäsaaressa ja Clarion Hotel Helsinki Airport lentokentän läheisyydessä. Jätkäsaaren hotellin 16. kerroksen SkyRoom on kokemus ja nähtävyys monelle helsinkiläisellekin.

ENEMMÄN KUIN HOTELLI Clarion Hotel Helsinki Jätkäsaaressa ei ole mikään tavallinen hotelli ja sen huomaa heti ensi silmäyksellä. Sisustus on upea, se on suunniteltu yhdessä Vitran kanssa Artekin klassikoilla ja skandinaavisilla materiaalivalinnoilla. Maisemat ovat upeat, vaikkakin Jätkäsaaren alue on vielä rakenteilla. Nosturit, satama-allas ja kaupunkimaisema korkealta katsottuna on rosoisella tavalla henkeäsalpaava. Jokainen Clarion-hotelli on uniikki sijaintiinsa ja kotikaupunkiinsa suunniteltu.

Yksilöllinen asiakaskokemus ja tyytyväisyys koko palveluketjuun on syy, miksi Miia Antila on työstään innostunut. Standardipaketteja ei ole, kokonaisuuksia suunnitellaan ja räätälöidään juuri kulloisellekin asiakkaalle tai yritykselle sopivaksi. ”Me haluamme ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa ja tarpeita”, Miia tiivistää. Majoitusasiakkaita, kokouksia ja tapahtumia on laidasta laitaan; yksittäisistä asiakkaista aina 1000 hengen tapahtumiin. Huoneita Jätkäsaaressa on 425, lentokentällä 258. Urbaani hotelli kaupungin keskiössä houkuttelee paitsi liikematkustajia, myös entistä laajemmin kansainvälisiä asiakkaita, jotka arvostavat uuttaja tyylikästä hotellia. Asiakasodotukset ovat muuttuneet. Kuluttajat haluavat yksilöllisyyttä, elämyksellisyyttä ja loistavaa palvelua. Tässä hotellissa asiakkaat näyttävän viihtyvän jo aulatiloissa jota kutsutaankin “Living Roomiksi”. Hotelli antaa olemuksellaan upean Suomi-kuvan kotimaista designia hyödyntäen.

Miia saa roolinsa puolesta näkyä ja olla esillä. Hän on selvästi läheinen henkilökunnan kanssa ja huomioi luontevasti ympärillä olevat asiakkaat, vaikka olemmekin kuvaustilanteessa.

ARVOT KOHDILLAAN Miia aloitti joulukuussa Regional Sales Directorina ja hän vastaa myyntitiiminsä kanssa Clarionin b-to-b kokonaisuudesta Suomessa. Miia on osa Nordic Choice Hotelsin myyntiorganisaatiota. Kaikkiaan työntekijöitä konsernissa on 13 000 kuudessa eri maassa. “Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme 190 upeaa hotellia kuudessa eri maassa” Miia kertoo. Hotelliketju on laajentunut hurjaa vauhtia ja hidastumisen merkkejä ei ole näkyvissä.Jokainen Clarionin työntekijä on osa onnistunutta myyntiprosessia ja asiakaskokemusta. ”Kokonaiskokemus muodostuu jokaisesta kohtaamisesta asiakkaidemme kanssa niin myyntipalvelussa, vastaanotossa ja ravintoloissa aina jokaiseen yksityiskohtaan saakka huoneissa ja tiloissamme. Myynti kuuluu organisaatiossamme kaikille, ei pelkästään myyntitiimille”, Miia sanoo.

Kuvatessamme Miiaa hän tervehtii hotellin asiakkaita luontevasti hississä ja vaihtaa heidän kanssa mielellään muutaman sanan. Innostuneisuus ja energia ovat yhtä iso osa onnistunutta rekrytointiprosessia kuin tausta tai koulutuskin – henkilön on sovittava juuri Clarionille. Energia, Rohkeus ja Innokkuus ovat Nordic Choice Hotelsin 3 kulmakiveä, joiden varaan koko toiminta rakentuu. Täällä energian kyllä aistii – henkilökunta on iloista ja energistä. Se tarttuu. Myös eriarvoisuuden arvostaminen on yksi Clarion-hotellin arvoja. Jokaista asiakasta kohdellaan yksilönä, kunnioittaen, mutta rennolla otteella.

Miia vaihtaa nopeat kuulumiset tiiminsä myyntipäällikon Jannen kanssa. Päällä Miialla on Mos Moshin Blake-puku valkoisena. Housut 139 €, jakku 175 €, pusero PBO:n stretch silkkinen Dust 139 €. Jalassa Terhi Pölkin Brandon Heels 275 €. Hotellin henkilökunnalla on Tiger of Swedenin työasut.

Jussi Pakarinen on Philosophy Blues Orignals –brandin Suomen maajohtaja ja edustaja ja matkustaa työkseen paljon. Näin ollen myös puvun on kestetettävä matkustusta ja pysyttävä siistinä koko päivän. Villasekoitteinen puku on erittäin hyvä matkakumppani. Samoin weekend bag, jossa kulkevat niin yhden, kahden yön tavarat kuin liikkuva toimistokin. Jose blazer 299 € Kenn pant 129 €, nahkainen Weekend bag 269 €. Kengät 159 €

Kuva Clarionin aulatiloista. Tässä voi hetken hengähtää, miettiä mailman menoa. Tuoli on upea Vitran Eames lounge -klassikko.

Mos Moshin Jennyn matka-asuun kuuluu hyvät farkut, tässä Bradford jeans 159 €, Tilda shirt 109 € sekä nahkatakki 249 € joka on syksyn tulevaa mallistoa ja sopii niin ulkotakiksi kuin blazeriksikin.

”TÄÄLLÄ ON KAIKKI” Myös Mos Moshin Jenny matkustaa paljon, vähintään kerran kuukaudessa. Hänelle tärkeää on, niin kuin varmasti suurimmalle osalle työkseen matkustavalle perusasiat: hyvä aamiainen, hyvä sänky sekä freeseys ja yleinen viihtyvyys. Ulkomaanmatkoilla hyvä sijainti esim. Köpiksen CIFF:in aikaan on todella tärkeää, ettei matkoihin kulu turhaa aikaa. Kotimaan matkoilla puolestaan hyvä autotalli hotellin läheisyydessä vaikuttaa valintaan, koska edustajat useimmiten roudaavat mukanaan mallistoja ja paljon tavaraa. Nordic Choice hotels voitti Kastrup hotellisopimuskisan, mikä tarkoittaa, että Clarion avaa 2 uutta hotellia: toinen Kastrupin kentälle huhtikuun alussa, toinen Köpiksen keskustaan. Tämä oli hyviä uutisia tanskalaisia merkkejä edustaville Jennylle ja Jussille, jotka heittäytyivät Clarion-jutun kuvauksiin luontevasti ja meistä kaikista tuli todellakin Clarion-faneja – aiomme tulla asiakkaaksi Helsinkiinkin, vaikka olemme kotikaupungissa – viikonlopun irtiotot hyvän ystävän tai deitin kanssa piristävät arkea kummasti – olo on kuin olisi käynyt ulkomailla.

Miia pitää mielellään pienen kahvipaussin 16. Kerroksen SkyRoom -ravintolassa, jossa näkymät ovat todella hulppeat.Miialla on päällään YAS:n haalari 79,95 ja sen päällä Mos Moshin Blake-blazer. Haalari oli yksi Miian suosikki asuista ja sen hän otti käyttöönsä saman tien.

Jenny ja Jussi tapasivat toisensa drinkeillä. Jussi vaihtoi päälleen Bothight-paidan119 € ja Gazon-pikkutakin 299 €.

Hyvä sänky on Jennylle yksi onnistuneen hotelliyöpymisen tärkeimpiä kriteereitä, kun matkustaa paljon hyviä yöunia alkaa arvostamaan todella paljon. Aamiainen on kaikista tärkeintä sekä kiva sisustus. Helpottaa jos hotellissa on hyvä ravintola tai että voi tilata huonepalvelusta, kun on nälkä ja pitää tehdä vielä vähän töitä, kuten nyt Jenny ihastui huoneeseensa niin, että olisi viihtynyt siellä useammankin päivän.

MIIALLE TÄRKEÄÄ Pikkulapsen äitinä aikaa puunaamiseen ei ole paljon. Miia ei ehdi kierrellä kaupoissa ja ostoksia tehdään matkoilla, jos on aikaa. Malou C:n konsepti sopii Miialle täydellisesti ja skandimerkit hänen tyyliinsä: Miia arvostaa laadukkuutta, hyvää suunnittelua ja yksinkertaisuutta, mutta kiinnostavalla twistillä. Miiasta on tullut Mos Mosh –fani. Blake-puku tumman sinisenä on ollutkin jo useamman kuukauden hänen luottopukunsa, nyt valkoisena se toimii upeasti kesäkaudella.Vaatteen pitää olla mukava. Pönötystä ei jaksa, varsinkin kun matkustaa paljon. Siksi YAS:in haalarista tuli Miian uusi suosikki. Parasta on, kun kankaat ovat joustavia, eivät rypisty ja ennen kaikkea kun vaatteet istuvat niin hyvin päälle.

Clarion-hotellit ovat mukana Helsingin Design Weekissä. Hyvä design, pukeutuminen ja trendikkyys kuuluvatkin tähän hotelliin ehdottomasti. “Haluamme, että tilamme toimivat myös rentona ”olohuoneena” lähiseudun asukkaille, erityisesti Jätkäsaaren alueella.” Miia innostuu.

Miian työ on ennen kaikkea ”human-to-human” -business. Hän uskoo, että välittäminen ja hymyileminen näkyy kollegoiden kanssa työskennellessä mutta etenkin myös asiakkaille. ”Se, että me ymmärrämme asiakkaan tarpeita ja liiketoimintaa, edistää molempien liiketoimintaa”, Miia tiivistää.

Tämän voin allekirjoittaa myös Malou C.n omistajana. Välittäminen, henkilökohtaisuus, aitous ja asiakkaan tarpeiden kuunteleminen ovat tätä päivää.Meistä kaikista tuli todellakin Clarion-faneja ja aiomme todellakin yöpyä Clarionissa, ihan Helsingissäkin. Viikonlopun irtiotot hyvän ystävän tai deitin kanssa piristävät arkea kummasti – olo on kuin olisi käynyt ulkomailla.

Kiitos upeille malleillemme jälleen kerran heittäytymisestä ja Kiitos Ira Launiala upeista kuvista!

Mikaela


674 views