Search
  • Mikaela

VALLOITTAVA JA VARMA NAISJOHTAJA


Malou C.n asiakaskuntaan kuuluu paljon vahvoja ja vaikutusvaltaisia naisia. He ovat usein superkiireisiä, paljon esillä ja edustustehtävissä, kuten Katri Viippola, Varman HR-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja. Kuvasimme Katrin Varman pääkonttorilla Salmisaaressa ja 
pääsimme kurkistamaan Katrin päivään ja melkoisen hektiseen kalenteriin.

Varman pääkonttori sijaitsee Salmisaaressa Lauttasaaren sillan kupeessa. Isoista ikkunoista avautuu huikean hienot maisemat.

Katri saapuu työpaikalleen usein aikaisin aamulla. Selected Femmen kevyt, vuoreton Mimi-coat 229,99 € on kiva vetää mekkojen päälle. Villankangastakin alla on PBO:n Macon-dress 149 €, joka on naisellinen, mukava ja aina varma valinta.


Kaikille johtajan tehtävissä työskenteleville pukeutuminen on paitsi tyylikysymys, myös tärkeä osa työroolia. Asujen on oltava edustavia, asiallisia ja yritykseen tyyliin sopivia. Asujen on kestettävä kokoukset ja työmatkat, oltava niin laadukkaita, että olemus säilyy ryhdikkäänä ja freesinä koko päivän. Usein materiaalit ja leikkaukset vaikuttavat valintoihin, kuten vaikkapa se kuinka lyhyt tai joustava hame on, kuinka paidan kaula-aukko toimii kokoustilanteissa ja ennen kaikkea se, kuinka hyvin vaate istuu itselle. Näissä valinnoissa Malou C. auttaa mielellään.

ENERGINEN AAMUVIRKKUKatri kuuluu niihin naisjohtajiin, jotka heräävät kukonlaulun aikaan, ehtivät kaikkialle 
ja saavat asioita aikaiseksi. Katrin päivät alkavat aamulenkillä koirien kanssa, silti usein hän on toimistolla jo kello 7. Aamut ovat hänelle arvokasta ja tehokasta työaikaa ennen kuin palaverit ja päivän polttavat asiat vievät hänet mukanaan. Muutamien aamuvirkkujen kollegoiden kanssa kokouksia järjestetään hämmentävänkin aikaisin aamulla. 


Katri ja yritysvastuupäällikkö Katriina Sillander tekevät töitä läheisesti ja kuuluu niihin kollegoihin, joiden kanssa voidaan kokoustaa aikaisin aamulla.

VASTUULLISTA VAIKUTTAMISTAKatri toimii Varmassa HR:stä, viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaavana johtajana, ja on Varman johtoryhmän jäsen. Varma huolehtii yksityisten yritysten työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta. Varman asiakkaana on n. 66 000 yrittäjä- ja työnantaja-asiakasta ja Varma vastaa 862 000 henkilön työeläketurvasta. Varma on Suomen suurin yksityinen sijoittaja.

 Katri on vastuullinen, tunnollinen, huumorintajuinen ja tehokas johtaja. Hän on tottunut saamaan asioita aikaiseksi. Parasta nykyisessä työssä on sen monipuolisuus ja se, että Katri saa yhdistää kaksi lempialuettaan eli HR:n ja viestinnän. 

Katrin koulutustausta on MA ja EMBA, työtausta on sekoitus media- ja HR-osaamista. Ennen eläkealaa Katri työskenteli media-alalla; 90-luvun puolivälistä lähtien hän toimi erilaisissa journalistissa tehtävissä sanomalehdessä, radiossa ja televisiossa. Pisimmän ajanjakson journalistina ja tv-ankkurina Ylen tv-uutisissa, josta hän siirtyi HR-päällikön tehtäviin Ylen sisällä. 

Ylestä Katri siirtyi henkilöstöjohtajaksi Kevaan, joka vastaa julkisen sektorin työntekijöiden eläkkeistä. Kevasta tie toi vuosi sitten Varmaan ja nykytehtävään, jossa hän on viihtynyt erinomaisesti.


SALAISUUTENA SUUNNITTELU JA SÄÄNNÖLLISYYS


Moni johtaja sanoo tarvitsevan unta suhteellisen vähän, mutta Katri sanoo tarvitsevansa kunnon yöunet ja pyrkii menemään iltaisin ajoissa nukkumaan. Samoin hyvä suunnittelu, aikataulutus ja kalenterin pitäminen ajan tasalla ovat myös menestyksen edellytys. Aikaa ei todella tuhlata mihinkään turhaan ja asioita on priorisoitava. Perhe on Katrille tärkeä, töissä fokus on pidettävä niissä asioissa, joilla oikeasti on merkitystä. Omista harrastuksista on tässä elämänvaiheessa tingittävä, mutta onneksi koirat vievät metsälenkeille säännöllisesti.Katri on niitä naisia, jotka näyttävät aina freeseiltä. Katrin salaisuus on hyvissä yöunissa sekä kurinalaisessa arkirytmissä. Myös toimivat, silittämättä siistit vaatteet helpottavat arkiaamuja. Selected Femmen Dynella-paitapusero 49,99 sekä PBO:n Philosophy blazer kuuluvat Katrin luottovaatteisiin.Katrin kalenteri on hektinen. Kiireisen johtajan tärkein työkalu onkin hyvin suunniteltu ja ajan tasalla oleva kalenteri.Tyyppinä Katri on ennen kaikkea huumorintajuinen, tunnollinen ja nopea, ja ”onhan se tunnustettava, teen paljon töitä”, Katri toteaa. Pisteet Katri antaa myös puolisolleen Ilarille, jonka kanssa arki kulkee tasaveroisina kumppaneina. Kummallakin on omat vastuunsa ja vahvuusalueensa ja kodin arki pyörii riippumatta siitä kumpi kulloinkin on kotona. Vapaalla ja viikonloppuisin Katri tapaa ystäviä ja sukua, mutta osaa ottaa myös todella rennosti.

VALINNAT TEHDÄÄN VARMAN PÄÄLLEKatrin vaatetyyli on hyvin pelkistetty. Väreinä musta tai tummansinen toimivat aina, sillä ne värit pelaavat arjessa, mutta tarvittaessa myös hieman siistimpää pukeutumista vaativissa tilanteissa ja tilaisuuksissa. Korut ja asusteet ovat hyvä tapa tuoda väriä asuun.


Katri ei todella jää seinäruusuksi. Hänen tavaramerkkinsä on iloinen persoona, huumori ja itsevarmuus.
 Katrilla Mos Moshin Blake sport blazer 199 €, jonka alla PBO:n koralli silkki/viskoosi

t-paita 79 €. Asu ja olemus on keväisen pirteä, mutta asiallinen.

Katrin aikaa kuluu paljon kokouksissa. Asujen on pysyttävä ryhdikkäänä ja tuotava varmuutta päivän tiukkoihin palaveritilanteisiin.

IHMISIÄ INNOSTAEN

”Johdan ihmisiä innostamalla. En perusta johtamistani pelkkiin puheisiin, vaan haluan lunastaa ihmisten luottamuksen tekemällä myös itse niitä asioita, jotka vievät yhteisiä tavoitteitamme eteenpäin. Annan mielelläni vastuuta omille joukoilleni mahdollisimman paljon. Luotan omiin ihmisiini, tuen heitä ja haluan mahdollistaa heidän onnistumisensa”, Katri kuvailee johtamistyyliään. Katri tekee töitä itse kädet savessa ja haluaa esimerkillään innostaa muutkin hyviin suorituksiin. Leijonaemoa Katrista löytyy niin työssä kuin kotona – hän pitää omiensa puolta.


Mikaelalla ja Katrilla on molemmilla Mos Moshin Blake-housut 139 €. Ne ovat vain niin super hyvät ja tämän hetken suosituimmat housut, jotka Malou C.llä on valikoimassaan. Mikaelalla musta Blake-blazer 175 € ja Katrilla housuihin on yhdistetty PBO:n Philosophy-blazer 149 €. Mikaelalla Terhi Pölkin Brandon Heelsit 275 €, Katrilla 
Style Snob Copenhagen Canta Shoes 169 €

Mikaelan omaan tyyliin kuuluu ripaus rokkia ja Selected Femmen Marlen-nahkatakki tuokin olemukseen monesti itsevarmuutta ja sopivasti särmää. Nahkatakin alla Mos Moshin Tilda-kauluspaita 109€.


VERKOSTOJEN VOIMA


Itsellä on ollut ilo tutustua Katriin lastemme kautta, tyttäremme ovat luokkakavereita ja hyviä ystäviä. Lisäksi olen saanut Katrista mahtavan asiakkaan ja yhteistyökumppanin. 


Malou C. kutsuttiin mukaan Varman järjestämään ”Johtajuuden Naiskamari -tilaisuuteen”, jossa meillä on mahdollisuus esitellä Malou C.n tuotteita ja palveluita juuri oikealle kohderyhmälle – odotamme tilaisuutta innoissamme! Kiitos Katri kuvauksista ja arvokkaasta ajastasi! 


Malou C. tarjoaa personoitua pukeutumista kiireisille, työssäkäyville naisille ja miehille. 
Me suunnittelemme asukokonaisuudet aina asiakkaalle ja vaativiinkin tehtäviin sopien.
Tervetuloa tutustumaan! Mikaela

Malou C.


www.malouc.com


Kuvat: Ira Launiala

#SelectedFemme #PBO #MosMosh #TerhiPölkki

773 views