Search
  • Mikaela Tokola

KÖPIS JA SYKSYISET TUNNELMAT


Tervetuloa mukaan CIFF 2017 -messuille. Pääsette mukaan kurkistamaan jo seuravaan sesonkiin: syksy/talvi 2017 päämallistoihin ja tutustumaan tulevaan Malou C. n valikoimaan. Pääset myös vaikuttamaan valintoihimme kommentoimalla ”kumman ottaisit”!

Monelle paljon matkustavalle lentäminen, lentokentät ja työreissut ovat aika rasittavia.Kentällä on oltava aikaisin, lennot ovat aina liian aikaisin tai liian myöhään, lentokenttäsämpylät ovat järjettömän kalliita ja koneet ahtaita. Itselle Köpiksen messumatkat kuuluvat vuoden kohokohtiin! On tosi kivaa, kun enää ei ole pakko matkustaa tämän enempää. Pakko ei olisi lähteä edes näille messuille, koska useimmat mallistot ovat nähtävillä Suomen agenteilla ja showroomeilla. Ainostaan Style Snob Copenhagenin kengät ja Markbergin laukut hankin paikan päältä.

Malou C.n valikoimiin valitut tuotteet – ihanasti eri kokoisia laukkuja, mausteena vähän luumua, mikä näkyy vahvasti korostevärinä vaatteissa.

Markbergin omistajat, perustajat ja suunnittelija Rune ja Mette ovat ihana pariskunta ja voimakaksikko merkin menestyksen takana.

Stylesnobin kengät ovat toimineet Malou C.n mallistossa erittäin hyvin. ne sopivat moniin asuihin ja täydentävät lookit. Oikealla kuvassa: Mos Moshin ja Style Snobin edustaja Jenny, keskellä Style Snob Copenhagen –merkin perustaja Vibe ja Tanskan edustaja Katja

INSPIRAATIOTA OMAAN TYÖHÖN JA TYYLEIHIN

Matkan hyödyllisyys onkin siinä, että kaikki mallistot ovat nähtävillä

saman päivän aikana ja että matkan aikana näkee ihmisiä! Business-ihmisiä,

trendikkäitä ihmisiä ja ihana tavallisia ihmisiä Köpiksen katukuvassa.

Näin messujen aikaan, ihmisten skannailu ja asujen arviointi, on suorastaan

suotavaa.

Messuilla näkee monia aivan upeita tyyppejä, tyylejä ja tällä kertaa miehet ylittivät kuvakynnyksen ja oli pakko ottaa kuvia. Naisten päällä näkyi pantterikuosia ja biker-nahkatakkeja!

HYVIN SUUNNITELTU ON PUOLIKSI TEHTY

Sisäänostojen ja mallistojen suunnittelu aloitetaan jo hyvissä ajoin, oikeastaan samaan aikaan, kun kyseistä sesonkia eletään. Nyt ostetaan sisään ensi syksyn päämallistot, jolloin tärkeintä ovat takit ja neuleet eli "heavy categories", joita ei seuraavista mallistoista saa. Tämä tarkoittaa myös ostobudjetin miettimistä huolella: paljonko olen valmis käyttämään rahaa tähän mallistoon, mihin tuotteisiin raha käytetään, otetaanko useampi tuote vai enemmän määrää per tuote? Miten raha jaetaan eri merkkien kesken? Suhteessa toteutuneisiin myynteihin, suhteessa mallistoihin vai tavoitemyynteihin? Siksi käynti messuilla paikan päällä on niin tärkeää. Kokonaiskuva muodostuu ihan eri lailla, kun kaikki brändit ovat nähtävillä yhtä aikaa, kun voi jo ennakkoon miettiä mitä miltäkin merkiltä haluaa, ottaa kuvat valmiiksi, karsia tuotteet Malou C.lle sopiviksi mallistoiksi.

Joskus koko merkki jää ostamatta tai jätetään valikoimista pois kokonaan.

Itse mietin myös tässä kohtaa erityisesti asiakaskuntaani: ketä varten olemme olemassa, mitä he meiltä hakevat, mistä haluamme olla tunnettuja, mikä meidän tarjoamassa on parasta; laadukkaat merkit, tyylit, trendit, helppous, kestävyys, yhteensopivuus..

PBO:n viime syksyn hitti Hed farkkupaita oli jälleen mallistossa: kumman ottaisit: vaalean vai tumman, pitkän vai lyhyen? Oma ajatukseni on, että otamme mallistoon vähän lisää särmää: rikotut farkut blazerin kanssa, pantteriprintti muuten mustan kanssa tai mausteena luumu tuo asuun särmää ja sesonkia.

ONNISTUNEET OSTOT

Liian varman päälle ei voi ottaa (älä osta mitään ennakkoon), liian tylsä

(valikoima ei voi olla pelkkiä NOOS-tuotteita), ei liian trendikäs (liian erikoiset

tuotteet, oudot värit tai leikkaukset), jos olet yhden merkin varassa, joudut

valitsemaan tuotteesi vain ko merkin malliston malleista eli itse en usko, että

paraskaan konsepti onnistuu joka malliston kohdalla. Malou C.n ostostrategia on tarjota yhteensopivia tuotteita ja tuotemerkkejä, muutamaan eri tyyliin sopien: naisellinen/ business/ trendikäs/ skandinaavinen ja aina työarkeen sopien, joka antaa meidän valikoimalle ja valinnoille raamit. Asusteet ja kengät täydentävät sitten näitä lookkeja. Uskon, että tässä on myös meidän vahvuus: ihmiset eivät jaksa tai halua selata läpi valtavaa tuotemäärää, saati sovittaa päälleen yhtään enempää kuin on pakko.

Pantterikuosi oli tosi näkyvä. Sitä oli jo nyt joka daamin päällä, kuten itsellänikin, mutta sitä oli tarjolla esim takeissa. Mitä mieltä olet? Käsi ylös kuinka moni haluaa ensi syksynä pantteritakin? Hinta 200-250€.

Opit viime syksystä: takkeja olisi myyty enemmän. Asiakkaamme onneksi ymmärsivät, että syystakin voi hankkia jo heinäkuussa "syksy tulee kuitenkin" ja se, että löydät hyvän takin lokakuun alussa, kun sen käyttötarve on suurin, on täysin tuurista kiinni, todennäköisesti oma koko on jo ainakin myyty loppuun. Ja kuten sanottu näitä takkeja kun ei saa lisää edes valmistajien varastosta.

Yleisfiilis messuista. Tanskalaiset kyllä " own the fashion business" CIFF ( Copenhagen Fashion Fair) ovat heikkohermoiselle mahdoton paikka; niin paljon täällä on upeita ihmisiä, brändejä ja ostettavaa!

IHANA KÖPIS

Samalla kun lähtee messuille edes nopea käynti Köpiksen keskustassa on " must do". Tälläkään kertaa en ehtinyt jäämään yöksi, kun seuraavana päivänä odottivat jo asiakkaat, mutta silti pari, kolme tuntia keskustassa trendejä haistellen ja ihan tavallisia tanskalaisia ihmisiä silmäillen, antaa hirveästi inspiraatiota ja ideoita.

Tätä fiilistä välitän sitten palvellessani teitä: kerron Köpiksen katukuvasta, trendeistä, mitä tuleman pitää, jotta saamme asiakkaan kaappiinkin jatkumoa ja pukeutumiseen punaisen langan. Katselemalla ihmisiä syntyy lukuisia ideoita stailauksiin ja arvioin omaa valikoimaani.

Lopultahan homma menee niin, että te asiakkaat päätätte: kuka eri brandeistä, meistä kauppiaista tai liikkeistä on onnistunut ostoissaan.

Tervetuloa tutustumaan ja kommentoikaa ihmeessä fiiliksiänne!

Terveisin,

Mikaela

#StyleSnob #Markberg #SecondFemale #PBO

293 views